Kakaowo- kawowe ciasto z jabłkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka rozbic oddzielajac zółtka od białek,jabłka obrać,przekroic,usunąc gniazda nasienne,pokroic na kawałki.Margaryne rozpuscic w garnku z cukrem oraz kakao i kawa,.Nastepnie naczynie zdjac z ognia i dolac 10 łyzek wody.Całosc wymieszac po czym odstawic do ostygnięcia.Nastepnie dodawac zółtka,cukier,cukier waniliowy. oraz make wymieszana z proszkeim i miksowac do połaczenia składnikow.Na koncu dodac piane ubita z białek i delikatnie wymieszac.Tak przygotowane ciasto wlac do natłuszczonej tortownicy o srednicy 20-25 cm.Na wierzch ułozyc kawałki jabłek.
.Ciasto piec w piekarniku rozgrzanym do temp.180,C około 1 godz.Po ostygnięciu mozna posypac cukrem pudrem.
Porady
Ilośc kawy mozna dostosować do swojego gustu.Im więcej tym milszy aromat i pyszny smak.
Komentarze