Kakaowe choinki z kremem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Łatwy

Już miałam dać sobie spokój ze Świątecznymi ciasteczkami, ale dzisiaj w sklepie znalazłam gwiazdki w różnych rozmiarach i nie mogłam ich nie kupić :-)

  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - mąka pszenna: 100 gramów
    - mąka krupczatka: 30 gramów
    - kakao: 1 łyżka
    - margaryna: 70 gramów
    - śmietana kwaśna: 2 łyżki
    - żółtko: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    KREM:
    - mascarpone: 125 gramów
    - konfitura pomaranczowa: 1 łyżka
    - biała czekolada: 0.5 opakowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Choinki Konfitury

Kakaowe choinki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąki wymieszać z proszkiem i kakao, wysypać na stolnicę, zrobić wgłębienie.
    Dodać żółtko, śmietanę i margarynę. Wszystko posiekać nożem i zagnieść ciasto.

    Ciasto rozwałkować, wykrawać foremkami w różnych rozmiarach gwiazdki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

    Piec gwiazdki ok. 10 minut w 180'.

    Serek wymieszać z rozpuszczoną czekoladą i konfiturą. Odstawić do lodówki.

    Ostudzone ciasteczka przekładać kremem.


    Można posypać brokatem spożywczym lub cukrem pudrem.

    Smacznego!

    Pomysł na dodanie konfitury do serka zaczerpnęłam od siostry
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować