Kakaowa rolada

0 (0 ocen)

Przepyszna :)

Składniki:

  • Rolada:
    6 jaj
    160g cukru
    40g kakao gorzkie
    160g mąki

    Dodatkowo:
    350 ml śmietanki 30%
    2 op usztywniacza do śmietany
    1 łyżka cukru pudru
    kilka łyżek kakaowego powidła
    1 czekoladowe kruche ciasteczko

Kakaowa rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać aż stanie się szklista. Potem dodać żółtka i ubijać jeszcze chwilkę. Na masę jajeczną przesiać mąkę i kakao. Wymieszać wszystko łyżką drewnianą. Ciasto wylać na posmarowaną tłuszczem blachę (tą z wyposarzenia z piekarnika) i piec w 180 stopniach 17 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy