Kakao w wersji light

5 (158 ocen)

Kakao jest pyszne, a kalorie mamy pod kontrolą.

Składniki:

  • - 1,5 łyżeczki kakao
    - 100ml wody
    - 100 ml mleka
    - opcjonalnie- łyżeczka lub dwie miodu
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Kakao w wersji light - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do szklanki wsypujemy kakao, rozrabiamy z niewielką ilością zimnego mleka.
  • 2. Zagotowujemy wodę i zalewamy kakao.
  • 3. Mleko podgrzewamy w mikrofali lub na maszynce, Spieniamy i wylewamy na kakao.
    Przed podaniem wierzch obsypać kakao, W razie potrzeby posłodzić miodem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować