Kaiserschmarrn z truskawkami na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubij białka na sztywno. W osobnej misce utrzyj do białości żółtka z cukrem, dodawaj naprzemiennie mąkę i mleko i miksuj. Potem wmieszaj delikatnie białko, zrób to szpatułką. Na patelnię daj masło, rozpuść je, ale nie nagrzewaj mocno patelni. Wylej omlet i smaż go na małym ogniu, po ok. 3-4 minutach przewróć go na drugą stronę. Można to zrobić za pomocą dwóch szpatułek.
2.Truskawki umyj, przekrój na pół, włóż do garnuszka, dodaj cukier puder i podgrzewaj, wlej alkohol i smaż całość jakieś 5 minut.
3.Usmażoy omlet rozerwij dwoma widelcami na duże kawałki. Podawaj oprószony cukrem pudrem i z truskawkami na ciepło.
Komentarze