kaczuszki z jajek

0 (0 ocen)

  • 10 min

dobre na każdą okazje

  • 10 min

Składniki:

  • - 4 jajka
    - 3 listki sałaty
    - 3 łyżki białego sera
    - 8 ziarenek pieprzu
    - ugotowana marchewka
    - olej
    - kilka pieczarek
    - majonez
    - sól i pieprz

Kaczuszki z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. jaja ugotować na twardo, przekroić na pół.
  • 2. pieczarki drobno posiekać, podsmażyć na oleju.
  • 3. po wystudzeniu połączyć z żółtkami jaj i doprawić przyprawami i nadziewać farszem białka. Ułożyć jajka na liściach sałaty farszem do dołu.
  • 4. z białego sera, roztartego na talerzyku widelcem, uformować dłońmi małe kulki (główki kaczuszki). połączyć je z połową jaja wykałaczką.
  • 5. z pieprzu zrobić oczka a z marchewki dzióbki. z wierzchu polać jajka majonezem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy