Kaczka nadziewana mięsem

4.48 (200 ocen)

  • 40 min

To bardzo pracochłonna potrawa, ale warto się potrudzić, by sprawić radość rodzinie. Moja rodzina zawsze się tą kaczką zajada.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kaczka
    2 łyżki vegety
    pół kg mięsa wieprzowo – wołowego
    cebula
    5 dużych pieczarek
    jajko
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    olej.
Wystaw ocenę:

4.48 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaczka nadziewana mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaczkę umyj, osusz, natrzeć vegetą ( lub inną przyprawą do kaczki ). Włóż do lodówki na 30 minut.
  • 2. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w kosteczki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, podduś. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Cebulę i pieczarki dodaj do mielonego mięsa razem z żółtkiem i posiekanym czosnkiem, wymieszaj. Białko ubij, dodaj do masy mięsnej, połącz.
  • 3. Farszem napełnij kaczkę. Końce Związać lub zeszyć. Kaczkę przełóż do brytfanki Zrób kilka dziurek i wstawić do nagrzanego piekarnika piec ok 60 minut w temp. 180 stopni C.. Podawać na gorąco z buraczkami i ziemniaczkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka Mięso mielone Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować