• Kaczka nadziewana mięsem

    Dodane przez: grzesiek

  • To bardzo pracochłonna potrawa, ale warto się potrudzić, by sprawić radość rodzinie. Moja rodzina zawsze się tą kaczką zajada.

  • Składniki

    1 kaczka
    2 łyżki vegety
    pół kg mięsa wieprzowo – wołowego
    cebula
    5 dużych pieczarek
    jajko
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    olej.

  • Sposób przygotowania

    1.

    Kaczkę umyj, osusz, natrzeć vegetą ( lub inną przyprawą do kaczki ). Włóż do lodówki na 30 minut.

    2.

    Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w kosteczki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, podduś. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Cebulę i pieczarki dodaj do mielonego mięsa razem z żółtkiem i posiekanym czosnkiem, wymieszaj. Białko ubij, dodaj do masy mięsnej, połącz.

    3.

    Farszem napełnij kaczkę. Końce Związać lub zeszyć. Kaczkę przełóż do brytfanki Zrób kilka dziurek i wstawić do nagrzanego piekarnika piec ok 60 minut w temp. 180 stopni C.. Podawać na gorąco z buraczkami i ziemniaczkami

  • Słowa kluczowe (tagi):

    pieczarki, tania_kuchnia, zdrowie_na_talerzu, moj_niedzielny_obiad, dania_dla_urody, sezonowe_przysmaki, z_roznych_stron_swiata, kaczka, mielone
  • 0 komentarzy

Dodane przez: grzesiek

grzesiek 133

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-08-11T16:36:15+02:00

3541 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »