• Kaczka nadziewana jabłkami

    Dodane przez: czekoladka

  • Kaczka jest wspaniała, miękka i idealnie krucha... Najlepsze są te jabłuszka ze środka;):):)

  • Składniki

    - duża kaczka: 2.5 kilograma
    - sól: 3 łyżki
    - pieprz: 1 łyżeczka
    - jabłka: 4 sztuki
    - majeranek: 2 łyżki

  • Sposób przygotowania

    1.
    surowa kaczka z jabłkami - krok 1

    Kaczkę dokładnie umyć, natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Odstawić w chłodne miejsce na całą noc. Następnie całą kaczkę obsmażyć ze wszystkich stron na odrobinie margaryny. Jabłka obrać ze skórki, pokroić w cząstki i włożyć do środka kaczki, na koniec zaszyć nitką. Piec ok. 2 godz w temp. 200st.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    jabłka, obiad, boże narodzenie, kuchnia polska, z_jabłkami, duża kaczka
  • 0 komentarzy

Dodane przez: czekoladka

czekoladka 831

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-03-07T18:00:54+01:00

203 odwiedziny


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »