Kabanosy w Cieście Francuskim

4.5 (170 ocen)

  • 20 min

Pyszna i szybka do zrobienia przekąska.

  • 20 min

Składniki:

  • 5 kabanosów
    ciasto francuskie
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kabanosy w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabanosy kroimy na kawałki długości ok. 5cm. Ciasto kroimy w paski o szerokości 1cm i długości 5cm. Zawijamy kabanosy w ciasto. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim kabanosy. Pieczemy 15min w temperaturze 180C.

Porady

Kabanosy świetnie smakują z sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować