Kabaczek z farszami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepis przysłała Agnieszka Sikorska. Jestem emerytowaną nauczycielką, więcmam czas, by czasem przygotować coś pysznego dla synowej, syna i wnuczki.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kabaczek (młody): 1 sztuka
    - rzodkiewki: 1 pęczek
    - twaróg: 25 dekagramów
    - koperek: 1 pęczek
    - śmietana: 2 łyżki
    - puszka sardynek: 1 sztuka
    - starty żółty ser: 10 dekagramów
    - majonez: 10 dekagramów
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty

Kabaczek z farszami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabaczka myjemy, osuszamy,
    obieramy ze skórki i przekrawamy
    wzdłuż. Wydrążamy
    i na 2 minuty wkładamy do osolonego wrzątku. Wyjmujemy
    i oprószamy solą i pieprzem.
    Rzodkiewki i koperek myjemy
    i drobno kroimy.
  • 2. Farsz I: twaróg, rzodkiewki,
    połowę koperku i śmietanę mieszamy
    i doprawiamy. Farsz II:
    sardynki rozdrabniamy, dodajemy
    żółty ser, majonez i resztę
    koperku. Mieszamy, doprawiamy.
    Każdą połówkę kabaczka
    napełniamy innym farszem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy