Kabaczek curry w tortilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kabaczka myjemy, kroimy w plastry, wydrążamy pestki. Następnie kroimy go w średniej wielkości kostkę. W garnku rozgrzewamy olej, wsypujemy kabaczka, pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na małym ogniu stale mieszając smażymy około 5 minut.. Następnie dodajemy curry, kurkumę, koncentrat pomidorowy i drobno pokrojoną papryczkę chilli.
2.Na patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, lekko podsypując przyprawą curry (około 3 szczypty). Zdejmujemy z patelni i przekładamy do garnka z warzywami, dobrze mieszamy i pod przykryciem i całość dusimy do miękkości. Na sam koniec doprawiamy sokiem z cytryny i solą. Gdy zdejmiemy kabaczka z gazu dodajemy jogurt i dobrze mieszamy. Placki tortilla podgrzewamy na teflonowej patelni żeby były chrupiące. Układamy na jednego placka farsz około 4 łyżki i przykrywamy z góry drugim plackiem. Z podanej przeze mnie ilości wychodzą 4 porcje.
Komentarze