Jogurtowy sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na stolnicy siekamy margarynę z mąką, dodajemy cukier, śmietanę, proszek do pieczenia i żółtka. Zagniatamy ciasto.
Mniejszą połowę ciasta wkładamy do zamrażarki,
Resztę ciasta wylepiamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce i pieczemy 15 min w 180 stop C
2.Jogurty miksujemy z cukrem i budyniami do połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy jogurtowej. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.
3.Na podpieczone ciasto rozsmarowujemy dżem brzoskwiniowy - następnie połowę masy jogurtowej - odsączone kawałki brzoskwiń- druga połowa masy- druga część ciasta z zamrażarki.
4.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 50 minut w temp 180 stop C. Sernik z brzoskwiniami studzimy przy otwartych drzwiach piekarnika.
Komentarze