Jogurtowo - galaretkowe ciasto

5 (187 ocen)

  • 3 godz.

Kiedy w upalne dni mamy ochotę na coś słodkiego, ale orzeżwiającego, to prościutkie w wykonaniu, chłodzące ciasto będzie idealne.

  • 3 godz.

Składniki:

  • opakowanie okrągłych biszkoptów
    3 opakowania galaretek, np.pomarańczowa, czerwona i zielona
    500 ml jogurtu naturalnego
    cukier waniliowy
    3 łyżki cukru
    3 łyżeczki żelatyny











Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jogurtowo - galaretkowe ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Wstawić do lodówki, do stężenia.
  • 2. Żelatynę wymieszać w pół szklanki wrzątku. Odstawić do wystygnięcia.
  • 3. Jogurt miksować, dodając cukry. Następnie wlać ostudzoną żelatynę i wymieszać łyżką.
  • 4. Galaretki pokroić w kostkę, przełożyć do masy jogurtowej i delikatnie wymieszać.
  • 5. Na dnie formy ( o śr.22 cm) wyłożyć biszkopty i powoli wlewać masę galaretkową. Wyrównać. Wstawić na kilka godzin do lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować