JOGURTOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I CHAŁWĄ

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Łatwe, pyszne, szybkie i tanie.
Ciasto idealne do popołudniowej kawki.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * jogurt naturalny ( w kubeczku ) – 180 g
    Umyty kubeczek po jogurcie używamy do odmierzania kolejnych składników.
    * mąka – 3 kubeczki
    * cukier – 1 kubeczek
    * cukier wanilinowy – 1 łyżeczka
    * proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczki
    * jajko – 3 szt
    * olej – 1 kubeczek
    * biała czekolada – 100 g
    * chałwa waniliowa – 150 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto jogurtowe

Jogurtowe z białą czekoladą i chałwą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.

    Dodajemy resztę składników i mieszamy na gładką masę.

    Przekładamy do niedużej formy ( u mnie 22×26 ), posypujemy pokruszoną połową chałwy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.

    Sprawdzamy patyczkiem.

    W razie konieczności pieczemy trochę dłużej, aż wyjęty patyczek będzie suchy.

    Po tym czasie oblewamy białą czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej i posypujemy reszta pokruszonej chałwy.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Chałwa Czekolada Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować