Jogurtowe na zimno z malinami i brzoskwiniami

4.5 (154 ocen)

  • 45 min

Lekkie, owocowe, idealne na lato, z sezonowymi owocami, niezbyt słodkie - więc mogą się na nie skusić osoby na diecie.

  • 45 min

Składniki:

  • 500 g gęstego jogurtu naturalnego
    200 ml śmietanki kremówki 36%
    4 łyżki cukru
    cukier waniliowy
    6 łyżeczek żelatyny (20 g)
    biszkopty
    galaretka malinowa i brzoskwiniowa
    niecała szklanka zmiksowanych świeżych malin
    brzoskwinie świeże lub z puszki
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Jogurtowe na zimno z malinami i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowe ciasto 1. Żelatynę rozpuszczam w pół szklanki zimnej wody, czekam aż napęcznieję. Wstawiam do garnka z gorącą wodą do czasu aż żelatyna rozpuści się.
    Ubijam śmietanę na sztywno. Dodaję cukier i cukier waniliowy oraz jogurt i dalej ubijam. Wlewam ostudzoną żelatynę i mieszam.
    w tortownicy o średnicy ok 23 cm wykładam biszkopty i na nie wylewam masę. Wstawiam do lodówki na ok 1 godzinę. Malinową galaretkę rozpuszczam w 1 szklance wrzątku, a gdy ostygnie wlewam zmiksowane maliny. Tę malinową masę wylewam na białą masę jogurtową i schładzam dalej. Brzoskwiniową galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzątku. Na cieście układam pokrojone brzoskwinie (ja użyłam jeszcze bananów) i zalewam galaretką .

Porady

Można wykorzystać dowolne ulubione owoce i dopasowane do nich galaretki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Ser biały Owoce Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować