Jogurtowe muffinki z truskawkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i łączymy z cukrem oraz solą. Jajka mieszamy z jogurtem, ekstraktem i olejem. Mokre składniki dodajemy do suchych i miksujemy tylko do połączenia. Truskawki kroimy w niewielkie kawałeczki i oprószamy mąką. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Wszystkie składniki na kruszonkę łączymy dłońmi, aż do powstania grudek. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki lub papilotek wypełniając do 3/4 wysokości. Oprószamy wierzch kruszonką. Pieczemy w temp. 200 C przez około 20 min do tzw. suchego patyczka.
Porady
http://ilovebake.pl/2015/04/30/jogurtowe-muffinki-z-truskawkami-i-kruszonka-majowka-2015/ - link do przepisu
Komentarze