Jogurtowe buraczki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przygotowała Dorota Pawlik, Katowice.Jestem socjologiem. Lubię poznawać nowe smaki. Buraczki z jogurtem są prawdziwą bombą witaminową.

  • Łatwy

Składniki:

  • - buraki: 2 sztuki
    - ogórki kiszone: 2 sztuki
    - por (zielonej częsci): 0.5 sztuki
    - brzoskwinia w puszce (2 połówki): 1 sztuka
    - koperek: 1 pęczek
    - sół (doprawic do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (doprawić do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - jogurt naturalny (gęsty): 1 sztuka
    - sałata (kilka liści): 1 sztuka

Jogurtowe buraczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Surowe buraki obieramy i ścieramy na tarce na wiórki. Pora
    i ogórki drobno kroimy. Dodajemy pokrojone brzoskwinie,
    posiekany koperek i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Składniki łączymy z jogurtem i odstawiamy do lodówki na godzinę. Podajemy na liściach sałaty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy