Jogurtowa Panna cotta z musem truskawkowym

4.5 (197 ocen)

Dietetyczna Panna cotta na bazie jogurtu naturalnego, oblana musem truskawkowym. Zdrowy, tani i co ważne smaczny deserek. Polecam!

Składniki:

  • Panna cotta:
    400 g jogurtu naturalnego
    2 płaskie łyżki żelatyny
    50 ml gorącej wody
    2-3 łyżki miodu

    Mus truskawkowy:
    garść truskawek
    1 łyżeczka miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Panna cotta Musy

Jogurtowa panna cotta z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Panna cotta: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, pozostawić do przestudzenia. Następnie dodać jogurt i energicznie wymieszać. Powstałą masę przelać do dwóch miseczek wyłożonych folią aluminiową. Schłodzić do całkowitego stężenia Panny cotty.
  • 2. Mus truskawkowy: Truskawki zmiksować blenderem, dodając pod koniec miód. Stężały deserek odwrócić miseczką do góry, ściągnąć ją, a następnie folię. Pannę cottę polać musem truskawkowym. Smacznego!

Porady

Przepis na 2 porcje

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Truskawki Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować