Jogurtowa babeczka z kiwi w pikantnym syropie

0 (0 ocen)

Babeczkę z kiwi przełożyć na talerzyk i polać syropem z mandarynkami.

Składniki:

  • 400 ml jogurtu naturalnego
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2 łyżeczki żelatyny
    4 mandarynki
    10 dag cukru
    50 ml soku pomarańczowego
    1 łyżka słodko-pikantnego sosu chilli

Jogurtowa babeczka z kiwi w pikantnym syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę namoczyć i rozpuścić.
    Obrane kiwi przekroić na pół. Włożyć do opłukanych miseczek, foremek itp.
    Jogurt zmiksować z cukrami i żelatyną.
    Masę przelać do miseczek wokół kiwi. Odstawić do stężenia.
    Mandarynki sparzyć i pokroić w cienkie plasterki.
    Gotować na małym ogniu ,przez 5 minut w syropie z cukru, soku pomarańczowego i sosu chilli.
    Babeczkę z kiwi przełożyć na talerzyk i polać syropem z mandarynkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy