Jogurtowa babeczka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Moje maluchy uwielbiają słodkości. Szczególnie te posypane cukrem pudrem

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 225 g jogurtu naturalnego
    200 g cukru
    150 ml oleju
    450 g mąki wrocławskiej
    4 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ½ opakowania cukru waniliowego

Jogurtowa babeczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym (kilka minut). Dodać jogurt, olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać.
    Piec 50 - 60 minut w temperaturze 180°C, najlepiej w formie do babki z kominkiem.
  • babka jogurtowa 2. Najlepiej smakuje posypana cukrem pudrem:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy