Jogurtowa babeczka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Ciasto awaryjne ,kiedy rodzina ma ochotę na coś słodkiego.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 40 dekagramów
    - budyń śmietankowy: 1 sztuka
    - cukier: 10 dekagramów
    - margaryna: 20 dekagramów
    - jajka: 4 sztuki
    - jogurt morelowy: 15 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - gorzka czekolada: 10 dekagramów
    - sól: 1 szczypta

Jogurtowa babeczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem i solą na puszystą masę.
    Nadal ucierając, dodawać na przemian jajka, jogurt i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem.
    Na koniec dodać do utartej masy pokruszoną na duże kawałki czekoladę, zamieszać i przełożyć do foremki.
    Piec 50 min. w temp.175s.
    Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy