JOGURT NATURALNY Z MAŚLANYMI GRUSZKAMI

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Sezon na gruszki w pełni!

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 400g jogurtu naturalnego
    1 (średnia) gruszka
    szczypta imbiru
    1 łyżeczka rozmarynu
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżeczka masła
    syrop cynamonowy

Jogurt naturalny z maślanymi gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wlać jogurt naturalny. Przygotować gruszki. Owoce należy umyć, pokroić w ćwiartki, pozbyć się ogonka i pestek. Na patelni rozgrzać łyżeczkę masła, posypać rozmarynem, cynamonem i imbirem. Ułożyć gruszki i podsmażać przez około 2-3 minuty z każdej strony. Gotowe gruszki przełożyć delikatnie na jogurt naturalny, całość polać syropem cynamonowym (u mnie: domowy) i podawać jeszcze ciepłe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy