Leciutki jogurt bananowo-gruszkowy z gałką muszkatołową

0 (0 ocen)

Zapraszam:)

Składniki:

  • 85 g gruszki ( po obraniu i usunięciu gniazd)
    80 g banan
    200 ml mleka 0,5%
    1 łyżeczka słodzika w pudrze
    Szczypta gałki muszkatołowej
    1 kostka losu

Leciutki jogurt bananowo-gruszkowy z gałką muszkatołową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki koktajlu 1. Owoce umyć i osuszyć. Obrać. Z gruszki usunąć gniazda nasienne. Oba owoce pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do blendera. Dodać słodzik oraz świeżo startą gałkę muszkatołową. Zmiksować. Wlać mleko i ponownie zmiksować. W czystej ściereczce rozgnieść kostkę lodu i wrzucić do szklanki. Wlać koktajl i posypać tartą gałką. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy