JEŻYKI OWOCOWE

4.5 (146 ocen)

  • 10 min

Można je zrobić szybko na każdą imprezę lub udekorować nimi sałatkę owcową.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 duże gruszki
    1 kiść winogrona zielonego
    1 kiść winogrona ciemnego
    4 sztuki gożdzików
    0,5 opakowania wykałaczek
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jeżyki owocowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki należy obrać nożem cienko ze skórki od strony węższej do szerszej do połowy tak zostawiając dalej skórkę.
  • Jezyki owocowe 2. W jasnej częśći robimy oczy z gożdzików a z jednego ciemnego winogrona nos mocując na ogonku lub za pomocą wykałaczki.
  • 3. W ciemnej części ze skórką wbijamy wykałaczki dekorując ciemnym i jasnym winogronem.

Porady

Jeżyka można udekorować też brzoskwiniami ,ananasami ,truskawkami,jabłkami pokrojonymi w kostkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować