Jeżynka

0 (0 ocen)

pyszny serniczek na zimno

Składniki:

  • - 200 g jeżyn
    - 1 galaretka ametystowa
    - 1 galaretka cytrynowa
    - 375 g serka waniliowego

    - forma do keksa 20 x 7 mierzone po dnie formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Jeżynka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jezyny 1. Owoce umyć, dobrze wysuszyć. Wyłożyć na dno formy. Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu.
  • zalane galaretką 2. Gdy będzie tężejąca wylać na owoce i wstawić do lodówki aby stężała.
  • cytrynowa 3. Cytrynową galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody i gdy będzie lekko tężeć połączyć z serkiem waniliowym i wylać na stężoną galaretkę. Wstawić do lodówki.
  • gotowe 4. Gdy sernik będzie gotowy to wyciągamy z formy. Do większej formy do keksa wlewamy wrzącą wodą tak do połowy, wkładamy naszą formę z serkiem na około 7 -10 sekund, kładziemy talerz na formę i zgrabnym ruchem odwracamy. Serniczek jest już na talerzu. Możemy go jeszcze schłodzić i potem dopiero kroić i podawać. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Urodziny Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować