Jeż z herbatników

4.46 (188 ocen)

  • 2 godz.

Przepis dostałam od mojej mamy,która kilkanaście lat temu robiła takiego właśnie jeża na wesela.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 kostki masła
    5 paczek herbatników
    3 żółtka
    0,5 szklanki cukru
    2 szklanki mleka
    2 łyżki mąki pszennej
    2 szklanki mleka w proszku
    2 łyżki kakao
    ryż preparowany.
Wystaw ocenę:

4.46 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jeż z herbatników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0e9vpwo 1. 1 szklankę mleka zagotować,następnie wlać rozmieszaną w pozostałym mleku mąkę i zagotować.Masło utrzeć z żółtkami i cukrem.Następnie dodać zimny ,,budyń,, i zmiksować.Wsypać mleko w proszku.Kilka łyżek masy należy połączyć z kakao.Do pozostałej masy dodać pokruszone herbatniki i uformować łyżką jeża,posmarować masą z kakao i udekorować ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować