Jesienny pasztet z cukinii

4.5 (168 ocen)

  • 30 min

Wszyscy się nim zajadamy i migiem znika z talerza.

  • 30 min

Składniki:

  • - 6 szklanek startej cukinii
    - 6 jajek
    - 40 dag sera żółtego
    - 2-3 szklanek kaszy manny lub mąki
    - 2 marchewki
    - 1 szklanka posiekanej pietruszki
    - 3/4 szklanki oleju
    - 3 ząbki czosnku
    - sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Pasztet Ser

Jesienny pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach, następnie solimy i odstawiamy na 10 min. Po tym czasie odlewamy sok i wyciskamy cukinie. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pietruszkę siekamy. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cukinię łączymy z resztą składników. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna. Wymieszać i wlać do naczynia żaroodpornego. Piec 80 min w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Porady

Do farszu z cukinii można dodać przysmażone pieczarki z cebulką. Moja rodzina uwielbia jak podaję pasztet z sosem pieczarkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pietruszka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować