Jesienny kwiat - ryż z warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Potrawka z ryżu dzikiego i brązowego z jesiennymi warzywami .

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bakłażan: 1 sztuka
    - kalafior: 0.5 sztuki
    - ryż dziki woreczek: 1 opakowanie
    - ryż brązowy woreczek: 1 sztuka
    - cebula czerwona: 1 sztuka
    - marchewka: 1 sztuka
    - szpinak: 1 szklanka
    - rozmaryn: 0.5 łyżeczki
    - papryka słodka: 0.5 łyżeczki
    - Czosnek granulowany: 1 łyżeczka
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz kolroowy: 0.5 łyżeczki
    - pierś z kurczaka: 2 sztuki
    - olej rzepakowy: 1 łyżka
    - tymianek: 0.5 łyżeczki
    - kolendra: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jesienny kwiat - ryż z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażan myjemy i kroimy w plasterki. Następnie solimy z dwóch stron i odstawiamy na ok 10 min . Po tym czasie płuczemy go osuszamy i grillujemy na patelni grillowej.
  • 2. Ryż dziki i ryż brązowy gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu mieszamy ryże z sobą .
    Kalafior obieramy kroimy w różyczki ,marchewkę obieramy i gotujemy na parze.
    Cebule siekamy drobno.
  • 3. Pierś z kurczaka solimy doprawiamy pieprzem i papryką słodką odstawiamy na ok 10 min . Następnie kroimy w kosteczkę.
    Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę dodajemy pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka .Smażymy. Gdy mięso jest gotowe dodajemy listki szpinaku -smażymy .Kolejno dodajemy ryże. Mieszamy . Dodajemy pokrojoną marchewkę i kalafior.Mieszamy wszystkie składniki.
  • 4. Doprawiamy do smaku czosnkiem ,tymiankiem ,kolendrą i odrobina rozmarynu . Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Wykładamy na bakłażana.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować