Jesienny gulasz

0 (0 ocen)

sycący i rozgrzewający sos, w sam raz na jesienne i zimowe chłody, najlepeij smakuje podawany z kaszą lub ryżem

Składniki:

  • 40 dag łopatki wieprzowej
    1 mała czerwona i zielona papryka
    1 cebula
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    3 ziela angielskie, 2 liście laurowe
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz, papryka słodka i ostra w proszku
    olej

Jesienny gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i paprykę kroimy w większą kostkę. Cebulę kroimy w pióra. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy mięso – podsmażamy na złoto. Gdy mięso zmięknie dodajemy papryki, podlewamy gorącą wodą, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe, dusimy pod przkryciem na małym ogniu aż wszystkie składniki zmiękną. Dodajemy koncentrat, kukurdzydzę, doprawiamy przyprawami i dusimy chwilę.

Porady

gulasz szybciej przygotujemy używając szybkowaru

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy