JESIENNE TAGLIATELLE Z DYNIĄ I KURCZAKIEM

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przegląd lodówki, spiżarki i trochę chęć za czymś takim trochę mięsnym, trochę warzywnym, a do tego lekkim i aromatycznym. Efekt?... chyba się udało.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka podwójna: 1 sztuka
    - dynia Butternut: 70 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 4 ząbki
    - garść suszonych grzybów: 1 sztuka
    - śmietana 18%: 1 szklanka
    - olej: 3 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka
    - makaron tagliatelle: 40 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jesienne tagliatelle z dynią i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś opłukać, wytrzeć ręcznikiem papierowym i pokroić w centymetrową kostkę.
  • 2. Grzyby opłukać i zalać wrzątkiem i po chwili odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dynię obrać i pokroić tak jak kurczaka.
  • 3. Na dużej patelni lub w rondlu z grubym dnem rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną pierś i cebulę, oprószyć solą i obsmażyć na złoto.
  • 4. Dodać połowę pokrojonej dyni oraz grzyby i smażyć na wolnym ogniu około 15 minut.
  • 5. W tym czasie w kubku miksującym utrzeć na mus resztę dyni, czosnek, śmietanę i pół szklanki wody.
  • JESIENNE TAGLIATELLE 6. Sos wlać do patelni i na wolnym ogniu dusić około 30-40 minut (zmiksowana dynia powinna być miękka).
    Podawać z ugotowanym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Grzyby Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować