Jesienne kruche ciasteczka dyniowe

4.49 (203 ocen)

  • Łatwy

Delikatne dyniowe ciasteczka, z pewnością sprawią radość każdemu dziecku.

  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka pszenna: 40 dekagramów
    - żółtka: 3 sztuki
    - cukier puder: 0.5 szklanki
    - margaryna: 0.5 opakowania
    - puree z dyni: 1 szklanka
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - przyprawy korzenne: 1 łyżeczka
    - proszek do pieczenia (płaska): 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.49 (203 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Jesienne kruche ciasteczka dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Puree : dynię gotujemy około 20 minut i studzimy. Ugotowaną i wystudzoną dynię przekładamy do blendera i miksujemy na puree.
  • ciasteczka jesienne 2. Na stolnicę wsypujemy mąkę, dodajemy żółtka, cukier, margarynę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, przyprawy, mleko i puree z dyni. Wyrabiamy z tego ciasto, wałkujemy na średnią grubość i wykrawamy foremkami różne kształty. U mnie zrobiło się jesiennie bo ciasteczka były w kształcie liści.
  • 3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, ok 15-20min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować