Jesienna zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna, pożywna i rozgrzewająca idealna na jesienne chłodne dni.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - łopatka bez kości: 500 gramów
    - marchew: 1 sztuka
    - papryka czerwona pokrojona: 3 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - ziemniaki: 5 sztuk
    - olej: 1 łyżka
    - sól: 0.5 łyżki
    - chili suszone: 0.25 łyżeczki
    - majeranek: 1 szczypta
    - koncentrat pomidorwy (30%): 2 łyżki
    - pieprz: 1 szczypta
    - papryka słodka: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Jesienna zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone w kostkę mięso wrzucić na mocno rozgrzany olej, doprawić solą, pieprzem, chili i smażyć, aż do odparowania soków i mocnego zarumienienia. Przełożyć do garnka. Na patelnię wlać wodę i doprowadzić do wrzenia "ściągając" smaki z dna za pomocą łyżki. Wodę przelać do mięsa i dodać posiekany czosnek. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w słupki marchew. Dodać do gotującego się mięsa po około 1 godzinie. Dorzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować około 15 minut. Dorzucić pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat pomidorowy. Wszystko pogotować około 15 minut i doprawić słodką papryką, majerankiem pieprzem, solą lub jarzynką. Podawać gorącą solo lub z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować