To jedna z moich ulubionych surówek . Samo zdrowie, pełno witamin. Kolorowo na talerzu co bardzo lubię. Mogę jeść ją na obiad, kolacje i nie znudzi mi się :-)
15 min
Składniki:
10 dkg kapusty kiszonej z marchewką domowej
1 marchewka
2 ogórki kiszone domowe
1 por biała część
1/2 papryki czerwonej
1 słoiczek pomidorków koktajlowych domowych z zalewy
1/2 papryczki chili
pietruszka zielona
oliwa z oliwek
pieprz
Jesienna surówka mix - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do surówki użyłam kapustę kiszoną z marchewką domowej produkcji. Pokroiłam ją nożem, przełożyłam do naczynia, dodałam obraną i startą na tarce jarzynowej marchewkę, ogórki kiszone pokroiłam w kostkę, paprykę czerwoną też pokroiłam w kostkę, dodałam chili, oraz por który drobno kroje. Do surówki wykorzystałam pomidorki żółte z zalewy które latem zaprawiłam. Surówkę polewam oliwą z oliwek, posypuję pieprzem, dekoruję pietruszką zieloną.
Komentarze