Jesienna kapusta duszona z cebulą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taką kapustę możemy przygotować jako dodatek do drugiego dania, np. do ziemniaków i mięsa. Kapusta jest przesmażona z dużą ilością cebuli i przypraw. Bardzo apetycznie pachnie i smakuje. Bardzo polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka średniej kapusty białej
    4 średnie cebule
    masło do smażenia
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    kminek mielony według uznania
    przyprawa do dań z kapusty według uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Jesienna kapusta duszona z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Następnie kapustę z cebulę przesmażamy przez kilka minut cały czas mieszając i przyprawiając do smaku solą, pieprzem, kminkiem i przyprawą do kapusty. W razie potrzeby można dodać masła do przesmażania.
  • 2. Gotową kapustę podajemy jako dodatek do drugiego dania.
  • 3. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, płuczemy, osuszamy i drobno kroimy. Zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Gdy będzie miękka dokładanie odcedzamy.
  • 4. Cebule obieramy i kroimy w kostkę, następnie smażymy do miękkości i zrumienienia na maśle. Następnie wraz z tłuszczem przekładamy do kapusty.

Porady

Podajemy jako dodatek do drugiego dania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kapusta Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować