Jesienna jarzynowa zupa z mięsem

0 (0 ocen)

Uwielbiam takie zupy,które są bardzo pożywne i mocno sycące.

Składniki:

  • 300 g szynki wieprzowej
    3 ziemniaki
    1 marchewka
    kawałek selera
    por
    200 g białej kapusty
    masło do smażenia
    sol,pieprz, czerwona czubryca do smaku

Jesienna jarzynowa zupa z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jesienna  jarzynowa zupa z mięsem 1. Do garnka wlać około 2 litrów wody,zagotować i dodać pokrojone w
    kostkę mięso.Wrzucić liść laurowy.Gotować 35 minut. Następnie dodać
    marchewkę,seler starty na tarce o dużych oczkach,kapustę pokrojoną i
    ziemniaki pokrojone grubą kostkę.
    Por pokroić w krążki, mocno zeszklić na maśle i dodać do zupy.
    Gotować do miękkości warzyw. Doprawić solą i pieprzem i czerwoną
    czubrycą.

Porady

zupa,mięso,warzywa,jesień

Komentarze

Podobne przepisy