Jednogarnkowa z warzyw

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Irena Otrzonsek

  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki: 15 dekagramów
    - fasolka szparagowa: 5 dekagramów
    - kalafior: 0.5 sztuki
    - kalarepa: 1 sztuka
    - marchew: 1 sztuka
    - seler: 0.25 sztuki
    - por: 1 sztuka
    - korzeń pietruszki: 1 sztuka
    - kapusta włoska: 10 dekagramów
    - pomidor: 1 sztuka
    - śmietana: 100 mililitrów
    - cebula: 1 sztuka
    - masło: 5 dekagramów
    - koperek: 1 łyżeczka
    - mąka pszenna: 2 łyżeczki
    - kminek: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Jednogarnkowa z warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy i dokładnie myjemy. Ziemniaki, marchew,
    seler, pietruszkę, kalarepę, kapustę i cebulę kroimy w kostkę, fasolkę szparagową w kawałki, a pora w plasterki
  • 2. Tak przygotowane warzywa gotujemy 20 minut w osolonej wodzie. Następnie dodajemy pokrojonego pomidora, różyczki kalafiora i gotujemy jeszcze 15 minut.
  • 3. Gdy warzywa będą miękkie, zagęszczamy zupę zasmażką z masła i mąki pszennej, dodajemy do smaku kminek. Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy zahartowaną śmietanę, mieszamy i posypujemy posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować