Jęczmienna orientalnie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jak większość ludzi jestem zapracowana, dlatego wymyślam pożywne, ale szybkie do przyrządzenia dania.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa
    ● 10 dag kaszy jęczmiennej
    ● warzywna kostka rosołowa
    ● cebula
    ● 10 dag mrożonego brokuła
    ● 1/2 szkl. mrożonego groszku
    ● 10 dag mrożonej włoszczyzny
    ● łyżka oleju
    ● przyprawy: papryka, czosnek, oregano, pieprz, chili, sos tabasco

Jęczmienna orientalnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy we wrzącej
    wodzie z kostką rosołową. Mięso doprawiamy i smażymy ok.
    10 minut na rozgrzanym oleju.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy
    w małą kostkę. Smażymy
    z mięsem, aż się zeszkli. Dodajemy
    mrożone warzywa, wlewamy
    1/2 szklanki wody i dusimy
    jeszcze ok. 10 minut.
  • 3. Kaszę nakładamy na talerze
    za pomocą filiżanki do espresso.
    Przed napełnieniem filiżanki
    każdorazowo ją zwilżamy,
    aby kasza nie przyklejała się.
    Wokół wykładamy porcję mięsa
    z warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy