Jarzynowe cappuccino

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Ewa Piotrowska.Staram się, by smaki przenikały się i były różnorodne.

  • Łatwy

Składniki:

  • - seler naciowy: 1 sztuka
    - brokuł: 0.5 sztuki
    - kalafior: 0.5 sztuki
    - marchew: 2 sztuki
    - cebula: 2 sztuki
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - bulion drobiowy: 1.5 litra
    - ser rokpol: 10 dekagramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - sół (doprawic do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (doprawic do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - masło: 1 sztuka
    - jogurt: 150 mililitrów

Jarzynowe cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler kroimy w słupki, cebulę w piórka, marchewkę w plasterki. Dusimy na maśle, dodajemy litr bulionu, kalafiora i brokuły podzielone na różyczki. Gotujemy ok. 8-10 minut.
  • 2. Dodajemy pokruszony ser i natkę. Zupę miksujemy, dodajemy
    resztę bulionu, gotujemy i mieszamy z połową jogurtu, doprawiamy. Drugą część jogurtu mieszamy z drobno pokrojonym czosnkiem, solą i pieprzem. Dekorujemy kleksem jogurtu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy