Jarmuż z kiełbasą i jajkami

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jarmuż to wartościowe, ale mało popularne warzywo. Uprawiam je na mojej działce.

Składniki:

  • 1 kg jarmużu
    2 łyżki masła
    1 kiełbasa, np. śląska
    2 łyżki mąki
    2 cebule
    4 jajka
    375 ml śmietanki 18-proc.
    sól, pieprz
    ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Jarmuż z kiełbasą i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż myjemy i wycinamy grube nerwy. Blanszujemy bez przykrycia w osolonej wodzie. Odcedzamy. Studzimy i drobno siekamy. Czosnek obieramy i siekamy. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy w ćwiartki.
  • 2. Cebule obieramy i siekamy. Kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy
    masło. Szklimy cebulę. Dodajemy kiełbasę i podsmażamy. Wsypujemy mąkę i rumienimy. Wlewamy śmietankę i chwilę gotujemy.
  • 3. Do sosu dodajemy jarmuż, sól, czosnek oraz pieprz. Mieszamy. Dekorujemy jajkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować