Jarmuż na ciepło

4.48 (189 ocen)

Zapomniane warzywo...a szkoda bo jest bardzo smaczne ..

Składniki:

  • -jarmuż 20 dkg
    -masło klarowane 2 łyżki
    -szynka wędzona surowa 8 plastrów
    -słonecznik łuskany 2 łyżki
    -sól do smaku
    -pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (189 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jarmuż na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę z szczyptą soli, włożyć opłukany jarmuż, gotować 5-8 minut, odcedzić na sicie .
    Szynkę pokroić, obsmażyć na suchej patelni.
    Pokroić jarmuż na małe kawałki, włożyć do garnka z rozpuszczonym masłem, przykryć pokrywką, dusić na małym płomieniu, mieszając od czasu do czasu (około 10 minut.).
    Doprawić solą i pieprzem, dodać szynkę, wymieszać.
    Przełożyć do miseczki, posypać słonecznikiem.
    Podawać do mięsa .
    SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować