Japońska zupa z dashi

4.49 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Częstując nią gości, zapraszam ich w kulinarną podróż z nutą egzotyki.

Składniki:

  • ● 5 dag dashi w proszku
    ● 2 łodygi selera naciowego
    ● marchewka
    ● por
    ● 1/2 czerwonej papryki
    ● pieczone udko z kurczaka
    ● op. ryżowego makaronu vermicelli
    ● sos sojowy
    ● 3 łyżeczki przyprawy do dań azjatyckich
Wystaw ocenę:

4.49 (197 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Japońska zupa z dashi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kawałki. Dashi rozpuszczamy w 1 l wrzątku. Zalewamy warzywa i gotujemy do miękkości.
  • 2. mięsa usuwamy kości. Kroimy w kawałki i z makaronem wkładamy do zupy. Gotujemy ok. 2 minut. Dodajemy sos i przyprawę. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować