Jambalaya

0 (0 ocen)

Potrawa kreolska i mój pierwszy raz z krewetkami :)

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
    20 dkg krewetek bez pancerzy
    1 filet z kurczaka
    1 mała laska kiełbasy wiejskiej
    1/2 czerwonej papryki
    1 duża cebula
    3-4 ząbki czosnku
    3 pomidory
    (u mnie 1 słoik domowych, krojonych)
    2 papryczki kajeńskie
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Jambalaya - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać słodką paprykę, podsmażyć 1-2 minuty. Kurczaka pokroić w kostkę, kiełbasę w plasterki i dodać do cebuli. Podsmażyć 3-4 minuty. Dodać pomidory i rozkruszone papryczki kajeńskie. Po około 5 minutach dodać ryż, a następnie całość podlewać wrzątkiem i dusić, aż ryż zmięknie i wchłonie cały płyn. Doprawić do smaku, dodać krewetki i dusić około 10 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Owoce Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować