1.Biszkopt :
Ubić 4 białka na sztywną pianę, dodawać powoli cukier (podczas ubijania białek), następnie dodać mąkę. Razem wymieszać z masą z żółtek. Piec ok. 30 minut w temperaturze 125 stopni.
Gdy biszkopt będzie już upieczony odstawić do wystygnięcia. Następnie przekrój go na pół.
2.Zaparzyć kawę z trzech, czterech łyżeczek w 100 ml wody. Następnie łyżeczką nasączyć zarówno jedną połowę jak i drugą blatu.
3.Zrobić krem do karpatki według przepisu na opakowaniu i nałożyć na dolną część biszkoptu krem. Po tej czynności nałożyć na górę drugą część biszkoptu i ponownie zrobić krem Tiramisu tak samo według przepisu na opakowaniu.
4.Obłożyć nim ciasto (biszkopty), z góry i z boków. Następnie udekorować drażami i wstawić na chwilę do zamrażalnika.
Komentarze