Jajka w sosie śmietanowym z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo i obieramy.
2.W garnku rozpuszczamy masło.
3.Cebule obieramy i tniemy na półplasterki, a pieczarki na plasterki . Wrzucamy do garnka z masłem i podsmażamy.
4.Ogórki kroimy na cienkie plasterki i dodajemy do podsmażonej cebuli z pieczarkami. Doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy pół szklanki wody i chwilę gotujemy.
5.Następnie zmniejszamy gaz i wlewamy śmietanę.
6.Dodajemy pietruszkę o kostkę rosołową. Gotujemy około 3 minut. Jeśli chcemy gęsty sos można zaciągnąć wodą z mąką.
7.Wrzucamy nasze jajka i pozostawiamy w sosie aby nabrały temperatury. Jajka podajemy z ziemniakami.
Porady
Jeśli sos jest zbyt rzadki można zaciągnąć woda z mąką.
Komentarze