Jajko zapiekane w bułce

5 (152 ocen)

Super pomysł dla tych, którym znudziła się zwykła jajecznica na śniadanie. Chrupiąca bułeczka i aromatyczne jajko.

Składniki:

  • 1 bułka

    1 jajko

    łyżka startego żółtego sera

    łyżeczka ziół prowansalskich

    sól, pieprz

    słodka papryka w proszku

Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajko zapiekane w bułce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odcinamy wierzch bułki i wydrążamy w niej środek. Bułkę w środku przyprawiamy solą, pieprzem, posypujemy ziołami. Do tak przygotowanej bułki wbijamy jajko, uważając aby nie uszkodzić żółtka. Brzegi bułki posypujemy serem żółtym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st C na ok 10-15 min do ścięcia białka. Podajemy od razu po wyjęciu z piekarnika posypane papryką w proszku i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować