Jajko zapiekane w awokado

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszna propozycja na pyszne śniadanie.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 awokado
    2 małe jajka
    2 plasterki chudej szynki np. polędwicy
    płatki chili
    sól (do smaku)
    świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)

Jajko zapiekane w awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekroić na pół, wyciągnąć pestkę i lekko wydrążyć środek. Do każdej połówki awokado wbić po 1 jajku. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę, posypać płatkami chili i pieprzem. Połówki awokado włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać w 180 stopniach przez ok. 20 minut, do czasu, aż białko będzie ścięte, a żółtko pozostanie lekko płynne. Upieczone awokado posypać solą i podawać od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy