Jajko w grzance

0 (0 ocen)

  • 8 min

Prosty sposób na ciekawe śniadanie, mój synek uwielbia takie grzanki

  • 8 min

Składniki:

  • 1 jajko
    kromka ulubionego chleba
    łyżeczka masła
    sól, pieprz do smaku
    szczypiorek

Jajko w grzance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromkę posmarować cieniutko z dwóch stron masłem i wyciąć w niej foremką dowolny kształt. Do salaterki delikatnie wbić jajko tak żeby żółtko się nie rozpłynęło. Na rozgrzanej patelni przyrumienić z jednej strony przez ok. 2-3 min chleb. Grzankę obrócić na drugą stronę i delikatnie przelać do niej jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć patelnię przykrywką i smażyć do momentu aż jajko się zetnie. Przełożyć na talerz i posypać szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy