Jajko sadzone na mielonym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 55 min

To niedrogie danie najlepiej smakuje z ziemniakami i surówką z kapusty.

  • 55 min

Składniki:

  • ● 60 dag mielonej wieprzowiny
    ● 2 jajka
    ● mała bułka
    ● mleko
    ● łyżka bułki tartej
    ● 3 łyżeczki posiekanego koperku
    ● 1/2 cebuli
    ● łyżka oleju lub masła
    ● sól
    ● pieprz

Jajko sadzone na mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajko sadzone na mielonym 1. Bułkę namaczamy w mleku.
    Mięso mieszamy z odciśniętą
    bułką i jajkiem. Wsypujemy koperek. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • Jajko sadzone na mielonym 2. Cebulę kroimy, podsmażamy
    i dodajemy do masy. Mieszamy.
    Przekładamy do małego
    naczynia żaroodpornego.
    Wierzch wygładzamy. Polewamy
    olejem i posypujemy
    bułką tartą. W środku robimy
    wgłębienie i wbijamy jajko.
    Pieczemy ok. 35 minut w piekarniku
    rozgrzanym do temperatury
    180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy