Jajka ze szpinakiem i szynką zapiekane w kokilkach

4.49 (197 ocen)

  • 20 min

Świetna propozycja na odmienione śniadanie z jajkami w roli głównej.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 jajka
    garść liści świeżego szpinaku
    4 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
    4 pomidory koktajlowe
    ser feta
    1/2 łyżeczki masła
    świeżo zmielony czarny pieprz
    szczypior (do podania)
Wystaw ocenę:

4.49 (197 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Szynki

Jajka ze szpinakiem i szynką zapiekane w kokilkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kokilki wysmarować masłem. Na dnie ułożyć na krzyż po dwa plasterki szynki. Dodać liście szpinaku, przekrojone na pół pomidory koktajlowe i ostrożnie wbić jajko. Dodać ser feta i przyprawić pieprzem. Kokilki wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 5-10 minut, do ścięcia się białka. Jajka podawać posypane szczypiorem z kromką podpieczonego chleba lub z tostem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować