Jajka ze szparagami

0 (0 ocen)

i kwiatami szczypiorku

Składniki:

  • 5 jajek
    1/2 pęczka szparagów
    garść kwiatów z cebulki siedmiolatki
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    sól i pieprz

Jajka ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, szparagi wrzucić na 5 minut do wrzątku z solą i cukrem. Jajka obrać, przekroić na pół, żółtka wyjąć do miseczki i rozgnieść widelcem, dodać pokrojone szparagi (główki zostawić do dekoracji) i kwiaty szczypiorku oberwane z łodyżki. Wymieszać z majonezem i musztardą, doprawić do smaku i nałożyć do połówek jajek. Udekorować główkami szparagów i kwiatkami szczypiorku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy